LiNDA

Vattkoppor och feber!

Publicerad 2011-11-29 07:59:16 i Allmänt

Det har vi här hemma...fast jag har inte fått nåt än som tur e *peppar, peppar*
Småkillarna har vattkoppor och storgubben har feber :/
Bastian har klagat lite på att det kliar och gör ont, Milian är trött o lite gnällig. Det har dock inte varit så farligt än, kommer väl om nån dag kanske.

Nä nu ska jag äta frukost, fil med mussli och banan :D

Ha en skön tisdag!

Myskväll

Publicerad 2011-11-26 22:06:07 i Allmänt

Bastian är fortfarande vaken då det blev lite sent ikväll, satte vi på filmen Smurfarna typ runt 21 men han är pigg som vanligt 😝
Idag fick vi hem en gåstol till Milian som jag lånade av Nina. Han tyckte det va jättekul att snurra omkring med den 😄

Imorrn Är det första advent (redan??!?) o då ska vi julpynta 😊 blir så mysigt då!

Ha en trevlig söndag!! ❤

Milian <3

Publicerad 2011-11-19 09:10:52 i Allmänt

Ligger i sängen med huvudvärk och halsont, usch vill inte bli sjuk!!

Milian har hunnit bli 6 månader gammal...herregud! Hur fort ska det gå?! :P
Till sina söta, stora kinder har han nu fått 2 söta tänder!
Han rullar och krålar som en tok och han börjar sakta äta mat :)
Älskar att leka med storebror, bli kittlad och bli pussad på <3

Idag är dagen D...dags för dop :)
Killarna kommer va så fina med sina kostymer :)

Lägger in bilder så småningom.
Nu ska jag ta en dusch och sen äta frulle.
Ha en bra dag alla!
Puss

Filmkväll

Publicerad 2011-11-12 19:27:21 i Allmänt

Idag har varit en riktigt chill dag. Om man nu ska säga dag, fick sovmorgon o sov till 13:20!!!! Hahahaa sa till Ante igår att jag inte ville sova så länge, fast det behövdes ändå, har inte sovit så mycket den senaste veckan :/

Anyway Ante är med kompisar idag o just nu sitter jag i soffan med Milian (som somnat) i famnen o Bastian sitter brevid o kollar på Kung Fu Panda :)
När jag nattat båda sen så ska jag se film och äta snacks :)
Det blir Crazy Stupid Love och Kronjuvelerna, verkar bra båda två :)

Ha en skön kväll :)

Till mina kompisar som frågat :)

Publicerad 2011-11-11 11:13:59 i Allmänt

ANSIKTSSKRUBB:

Skillnaden mellan bikarbonatskrubben och den här är att askorbinsyran är porsammandragande. Och det syntes.
Häll lite olja (HELST ricinolja, eftersom att den drar ur smuts, men har man inte den så går det bra med nån annan) i handen, blanda i lite bikarbonat eller askorbinsyra så det blir en smet. Skrubba ansiktet med detta en stund och skölj sedan.

Kör OCM en gång i veckan, ricinoljeskrubb en gång i veckan och aspirinmasken en gång i veckan. Inte på samma dag dock. Däremellan låter man ansiktet vara.

Aspirinmask är ingenting du kan köpa utan den tillverkar du själv av vanlig Aspirin. (köpes på apoteket) (Nej, det funkar inte med Alvedon eller Ipren och andra tabletter) Masken drar ihop porer, bleker akneärr och ger huden en jämn lyster. Mirakelmask med andra ord och jag blev positivt överraskad efter första gången.

Hur gör man?
Lägg fyra, fem tabletter i en liten skål. Droppa på ett par droppar vatten (typ en per tablett) och vänta tills tabletterna lösts upp. (mosa lite med rena fingrar). Blanda ev. i lite lite yoghurt eller honung. Det ska bli en jämn kräm liksom.

Kleta på i hela ansiktet, akta ögonen. Låt verka i 20-30 minuter. Innan du tvättar av; skrubba lite. Skölj. Avsluta med nån fuktgivare. (jag använder aloe vera eller avocadoolja beroende på om huden behöver fett eller fukt. Ibland blandar jag.)

Så hur funkar den?
Aspirin, som egentligen är en värktablet, innehåller mitt favvoämne acetylsalicylsyra. (yay go Treo!) Och blandat med vatten förvandlas den till s.k BHA-syra (beta hydroxy acid), vilket är samma ingrediens som finns i många kommersiella produkter.

BHA-syra fungerar som en mild kemisk peeling, som skalar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Den tränger ner i hudens porer en bit och löser upp överskottsfett och smuts som samlats där, vilket gör att huden blir klarare och renare från pormaskar och finnar.

OCM - eller The Oil Cleansing Method som den kallas - är världens bästa rengöringsmetod för ansiktet. Glöm dyra rengöringsprodukter, glöm framförallt tvål som torkar ut och stör ph-balansen! OCM tar hand om de flesta hudproblem, rengör på djupet och har en bevisad effekt på akne.

Hur ofta bör man göra det? Beror på hudtyp och behov. En del gör detta varje kväll. Andra varannan. Vissa - som jag - en till två gånger i veckan. Man får prova sig fram helt enkelt!

Du behöver:
Ricinolja, solrosolja (funkar med olivolja eller nån annan favoritolja också
En ren, mjuk handduk/tvättlapp
Rinnande varmt vatten
Blanda ricinolja med solrosolja. Hur mycket du ska ta av varje beror på din hudtyp, exempelvis
Oljig/fet hud: 30% ricin, 70% solros
Balanserad hud: 20% ricin, 80% solros
Torr hud: 10% ricin, 90% solros
Blanda i ett rent, torrt "kärl" (jag använde en vanlig mugg), det räcker med lite på botten bara. Häll upp lite i handen, ungefär som en femkrona och låt den värmas mellan dina händer genom att gnugga dem mot varandra. Sprid ut oljan över ansiktet. Massera in oljan över ansiktet med långsamma rörelser, massera in oljan djupt i porerna. Ta din tid och fokusera på problemområdena. Samtidigt som du masserar, låt tankarna flyga iväg och passa på att stressa ner och slappna av. Sitt ner, andas djupt och lugnt och låt oljan verka medan du blir lugn.

När du är nöjd och känner dig lugn, ta din rena handduk/tvättlapp och blöt ner den med riktigt hett vatten. Du ska inte bränna dig, men det ska vara varmt nog (ånga) för att öppna porerna. Håll handduken över ansiktet och håll kvar tills den blivit sval. Torka försiktigt bort resterna av oljan med handduken och skölj den sedan åter i hett, rinnande vatten. Håll den över ansiktet igen tills den blir sval, skölj den därefter och upprepa proceduren två till tre gånger till. Skrubba inte ansiktet, oljan försvinner ändå. Var inte rädd att oljan inte ska försvinna, det gör den!

Efter; smörj med lite olja eller Aloe. (eller vad du nu föredrar)

Källa: alltforforaldrar.se/ladydahmer
Bild lånad från Google

Dagiskort

Publicerad 2011-11-10 08:36:24 i Allmänt

Fick hem en kod i tisdags som man använder för att titta på dagiskorten för i år. Det gick väldigt fort då det bara är 2 veckor sen de tog kort, förr har det alltid tagit skitlång tid. I alla fall korten blev så jäkla bra, o jag får väl säga att jag har ett jäkligt fotogeniskt (säger man så?!?) barn <3

Korten kommer från collagefoto.se

Torsdag

Publicerad 2011-11-10 08:31:40 i Allmänt

Idag är det torsdag...jag gillar inte torsdagar. Det är för nära fredag så att det känns som att det e fredag o så kommer man på att fan det är ju torsdag bara! Suck...ingen aning om vad vi ska hitta på idag heller, Bastian vill leka med nån kompis o jag vill också bara träffa nån idag o sitta o babbla. Städade igår så det finns inte så mycket att göra här hemma :P

Jag glömde ställa ner vagnen i vagnförrådet (i källaren) igår o nu var det nån sur granne som hade försökt att flytta på den igen. VET att man inte får ha den i trappen men ibland så skiter man i det o då e det alltid nån sur jävel som ska markera, trött man blir!!

Idag fyller Petras man år (grattis!!!) så vi ska dit när Ante slutat o fika lite :)

Just ja prästen som ska döpa Milian var här igår o informerade lite o vi valde psalmer o så, hon va jättetrevlig så jag hoppas det blir bra. Vi skulle egentligen ha en annan först, en manlig o personligen skulle jag vilja haft honom för han verkar jättebra, det var han som vigde Petra o Jonas, men det blir nog bra det här me :)

Punka!

Publicerad 2011-11-07 10:40:21 i Allmänt

Oja imorse när jag skulle lämna Bastian på dagis så var det punktering på ena hjulet på vagnen, lite svårt att köra men det gick. Det satt ett häftstift i hjulet!?!

Provade på lite Zumba förut, hell va svårt det är...kordinationsförmåga, jag NEEJ!!
Jag funderar på att ta tag i träningen o skaffa gymkort istället. Har aldrig riktigt gymmat förut men nu är det fan dags! Tänkte ev börja med barngympa på friskis med Bastian och därefter börja gymma själv, tror Bastian skulle tycka det är kul med lite gymnastik :)

I lördags var jag på Ladies night med girlsen, det va skitkul! Det måste vi göra om :)

Milian min lilla fjutt har fått en tand, han var så kinkig hela förra veckan o hade så ont, stackarn! Nu har den spruckit upp i alla fall men han är inte bra för det. Nej han blev ju förkyld på köpet så han är jääättesnorig och har svårt att andas rätt :(
När vi kom till dagis imorse så sa de att det går magsjuka där nu....USCH hoppas verkligen inte att Bastian blir magsjuk!


Jag älskar hur fina foton blir när man tar kort utomhus!

Fel

Publicerad 2011-11-02 22:46:27 i Allmänt

Det gick tydligen inte att länka till önskelistan jag gjorde men jaja. Fina kläder har de i alla fall :)

Nu ska jag gå o lägga mig, är skettrött!! :P
Natti!

Julklappar

Publicerad 2011-11-02 10:19:21 i Allmänt

Var inne på www.Lindex.se och fy vad mycket fint dom har till barnen, gjorde en egen önskelista där: Bastian&Milian.

Både Bastian och Milian vet precis vad de önskar sig, det är ju bra för då slipper jag leta som en tok efter vad dom behöver ;P

Milian vill gärna ha en sån här att leka i: Drake

Bastian vill gärna ha detta att pyssla med: Geomag

Om

Min profilbild

Linda

Linda heter jag är 27 år och bor med min sambo Andreas och våra två pojkar Bastian -07 och Milian -11. Jag kommer skriva lite om min vardag, för att ha nåt att fördriva tiden med så enjoy...eller nåt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela