LiNDA

Till mina kompisar som frågat :)

Publicerad 2011-11-11 11:13:59 i Allmänt

ANSIKTSSKRUBB:

Skillnaden mellan bikarbonatskrubben och den här är att askorbinsyran är porsammandragande. Och det syntes.
Häll lite olja (HELST ricinolja, eftersom att den drar ur smuts, men har man inte den så går det bra med nån annan) i handen, blanda i lite bikarbonat eller askorbinsyra så det blir en smet. Skrubba ansiktet med detta en stund och skölj sedan.

Kör OCM en gång i veckan, ricinoljeskrubb en gång i veckan och aspirinmasken en gång i veckan. Inte på samma dag dock. Däremellan låter man ansiktet vara.

Aspirinmask är ingenting du kan köpa utan den tillverkar du själv av vanlig Aspirin. (köpes på apoteket) (Nej, det funkar inte med Alvedon eller Ipren och andra tabletter) Masken drar ihop porer, bleker akneärr och ger huden en jämn lyster. Mirakelmask med andra ord och jag blev positivt överraskad efter första gången.

Hur gör man?
Lägg fyra, fem tabletter i en liten skål. Droppa på ett par droppar vatten (typ en per tablett) och vänta tills tabletterna lösts upp. (mosa lite med rena fingrar). Blanda ev. i lite lite yoghurt eller honung. Det ska bli en jämn kräm liksom.

Kleta på i hela ansiktet, akta ögonen. Låt verka i 20-30 minuter. Innan du tvättar av; skrubba lite. Skölj. Avsluta med nån fuktgivare. (jag använder aloe vera eller avocadoolja beroende på om huden behöver fett eller fukt. Ibland blandar jag.)

Så hur funkar den?
Aspirin, som egentligen är en värktablet, innehåller mitt favvoämne acetylsalicylsyra. (yay go Treo!) Och blandat med vatten förvandlas den till s.k BHA-syra (beta hydroxy acid), vilket är samma ingrediens som finns i många kommersiella produkter.

BHA-syra fungerar som en mild kemisk peeling, som skalar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Den tränger ner i hudens porer en bit och löser upp överskottsfett och smuts som samlats där, vilket gör att huden blir klarare och renare från pormaskar och finnar.

OCM - eller The Oil Cleansing Method som den kallas - är världens bästa rengöringsmetod för ansiktet. Glöm dyra rengöringsprodukter, glöm framförallt tvål som torkar ut och stör ph-balansen! OCM tar hand om de flesta hudproblem, rengör på djupet och har en bevisad effekt på akne.

Hur ofta bör man göra det? Beror på hudtyp och behov. En del gör detta varje kväll. Andra varannan. Vissa - som jag - en till två gånger i veckan. Man får prova sig fram helt enkelt!

Du behöver:
Ricinolja, solrosolja (funkar med olivolja eller nån annan favoritolja också
En ren, mjuk handduk/tvättlapp
Rinnande varmt vatten
Blanda ricinolja med solrosolja. Hur mycket du ska ta av varje beror på din hudtyp, exempelvis
Oljig/fet hud: 30% ricin, 70% solros
Balanserad hud: 20% ricin, 80% solros
Torr hud: 10% ricin, 90% solros
Blanda i ett rent, torrt "kärl" (jag använde en vanlig mugg), det räcker med lite på botten bara. Häll upp lite i handen, ungefär som en femkrona och låt den värmas mellan dina händer genom att gnugga dem mot varandra. Sprid ut oljan över ansiktet. Massera in oljan över ansiktet med långsamma rörelser, massera in oljan djupt i porerna. Ta din tid och fokusera på problemområdena. Samtidigt som du masserar, låt tankarna flyga iväg och passa på att stressa ner och slappna av. Sitt ner, andas djupt och lugnt och låt oljan verka medan du blir lugn.

När du är nöjd och känner dig lugn, ta din rena handduk/tvättlapp och blöt ner den med riktigt hett vatten. Du ska inte bränna dig, men det ska vara varmt nog (ånga) för att öppna porerna. Håll handduken över ansiktet och håll kvar tills den blivit sval. Torka försiktigt bort resterna av oljan med handduken och skölj den sedan åter i hett, rinnande vatten. Håll den över ansiktet igen tills den blir sval, skölj den därefter och upprepa proceduren två till tre gånger till. Skrubba inte ansiktet, oljan försvinner ändå. Var inte rädd att oljan inte ska försvinna, det gör den!

Efter; smörj med lite olja eller Aloe. (eller vad du nu föredrar)

Källa: alltforforaldrar.se/ladydahmer
Bild lånad från Google

Kommentarer

Postat av: Nina - Tvåbarnsmamma

Publicerad 2011-11-11 11:52:00

Haha såg det inlägget hos ladydahmer också och tänkte testa nån dag, men har glömt av det hela tiden ;)

Har du testat?

Postat av: Nina - Tvåbarnsmamma

Publicerad 2011-11-12 07:40:39

Men då ska jag prova skrubben :)

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda

Linda heter jag är 27 år och bor med min sambo Andreas och våra två pojkar Bastian -07 och Milian -11. Jag kommer skriva lite om min vardag, för att ha nåt att fördriva tiden med så enjoy...eller nåt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela